Over KVW

KVW Neer is een stichting die geheel draait op vrijwilligers. Wij bezorgen alle Neerse kinderen van de basisschool en brugklassers een super te gekke week tijdens de zomervakantie. 

Het bestuur verzorgt de KVW-week tijdens de zomervakantie in samenwerking met leiders, KP’ers en alle andere mensen die met veel enthousiasme hun steentje bijdragen aan de week!

Van maandag tot en met vrijdag organiseert KVW Neer een dagvullend programma. Iedere dag wordt begonnen en afgesloten met een toneelstuk en een kvw-lied dat luidkeels wordt meegezongen! Het weekprogramma bestaat uit koken, knutselen, speurtochten, excursies, zwemmen, speedboten, survivalen, een zeskamp etc.! Op vrijdagmiddag vindt er een feestelijke optocht en optredens van elke groep plaats.

Kindervakantiewerk lijkt in Neer bijna zo vanzelfsprekend, dat men zou vergeten dat er elk jaar weer een nieuw programma in elkaar gezet moet worden. Dit doen de leiders en leidsters helemaal zelf. Medio mei komen zij gezamenlijk met het bestuur bij elkaar. De groepen worden verdeeld en er wordt gestart aan de uitwerking van het programma. In de daaropvolgende weken worden de puntjes op de I gezet. Enkele weken later is het dan zover; de KVW-week waarin jullie veel avonturen gaan beleven!

Tijden
De kinderen van groep 2 t/m brugklas worden om 09.00 uur op het kampterrein verwacht. Dan start het toneel. Om 16.30uur (behalve op vrijdag om 12.30 uur) is het programma en het toneel ten einde en gaan de kids weer naar huis. Voor de kleuters vindt het programma van 09.15 tot 12.15uur plaats, zij zijn alleen op dinsdag en donderdag aanwezig. Ook voor hen start het toneel die ochtenden om 09.00 uur. Voor de groepen 7 & 8 worden op de donderdagavondavondactiviteiten georganiseerd. Daarna zal groep 8 overnachten op het kampterrein en keert groep 7 rond 19.30 uur huiswaarts. Voor de brugklas wordt op woensdagavond een avondactiviteit inclusief overnachting georganiseerd.

Groep 8
Zoals ieder jaar staat er voor groep 8 een overnachting op het programma. In de nacht van donderdag op vrijdag blijven de kinderen slapen op het kampterrein. In het begin van de KVW-week worden de ouders of verzorgers van deze kinderen middels een informatiebrief op de hoogte gebracht van het avondprogramma en de spullen die ze voor de overnachting nodig hebben. Naast de leiding zullen er ook enkele bestuursleden op het kampterrein overnachten.

Brugklas
Voor de brugklassers heeft de leiding een vijfdaags programma samengesteld. Vanaf 2021 bieden wij dit programma jaarlijks op deze wijze aan. Er staan allerlei toffe activiteiten op het programma die zeker in de smaak zullen vallen. Het programma wordt op woensdagavond uitgebreid met een overnachting op het kampterrein. In het begin van de KVW-week worden de ouders of verzorgers middels een informatiebrief op de hoogte gebracht van het avondprogramma en de spullen die ze voor de overnachting nodig hebben.

Kleuters
Voor de allerkleinsten van de basisschool verzorgt Kindervakantiewerk Neer op dinsdag- en donderdagmorgen een kleuterprogramma. Op deze ochtenden kunnen de kinderen die vóór 1 oktober, 4 jaar of ouder zijn kennismaken met kindervakantiewerk. Het programma voor de kleuters start om 9.15u. Om 12.15u kunnen de kinderen weer worden opgehaald. De kleuters worden tijdens de activiteiten verdeeld in kleine groepjes en begeleid door twee ouders.

Natuurlijk mogen de kleuters ook meedoen aan de feestelijke optocht en de finale op vrijdagmiddag (zie kopje finale).
Start uw kind na de zomervakantie in groep 3 dan mag uw kind meedoen bij groep 2. 

Verkeersveiligheid
Wij adviseren iedereen die de Napoleonsweg over moet steken om gebruik te maken van de fietstunnel om veilig aan de overkant te komen. Indien u toch besluit uw kinderen ergens anders over te laten steken dan adviseren wij u om zelf mee te gaan en hen na afloop ook weer op te komen halen! 

In verband met de verkeersveiligheid geldt er tijdens de KVW-week een parkeerverbod op 't Ligteveld vanaf de Maasweg tot einde bebouwde kom.

Fietsen
De groepen 6, 7, 8 en de brugklas verplaatsen zich veelal met de fiets.
De kleuters en groepen 2 t/m 5 hoeven voor hun programma helemaal geen fiets mee te nemen.

Kleding
Het is aan te bevelen uw kind kleren aan te trekken waarin ze kunnen ravotten. Geef een extra jasje/truitje mee op de dagen dat het koud dreigt te worden.

Knapzak
We raden ouders aan uw kind alleen het strikt noodzakelijk mee te geven in hun rugzak. Extra gesjouw is vermoeiend en vervelend. Eten, drinken en zwemspullen zijn spullen die iedere dag in de tas moeten zitten. Geef de kinderen géén glazen flessen of drinkbekers mee. Geef ieder kind een eigen tas mee. 

Groepen
Doen uit uw gezin meerdere kinderen mee, dan zullen die waarschijnlijk in andere groepen zijn ingedeeld. Het is dan ook verstandig om elk kind een eigen tas mee te geven.

Afwezig?
We stellen het zeer op prijs als u het bestuur inlicht wanneer uw kind een dag niet mee kan doen met KVW. Ook ander contact tussen ouders, bestuur en leiding wordt gewaardeerd. Vanwege de drukte is het voor het bestuur moeilijk om tijdens de dagopening en dagsluiting eventuele vragen te beantwoorden. Overdag zijn er altijd bestuursleden aanwezig die u graag te woord staan. Eventuele andere contactgegevens vindt u onder het kopje ‘Contact’.

Zwemdiploma’s
Het is voor ieders veiligheid van groot belang dat wij op de hoogte zijn van het ontbreken van zwemdiploma’s bij kinderen vanaf groep 3. Een dringend verzoek dit te vermelden op het inschrijfformulier. Dit hoeft dus niet voor kleuters en kinderen uit groep 2.

Bijzonderheden, medicamenten of allergieën
Mededelingen die voor uw kind van belang zijn zoals sociaalemotionele problematieken, allergieën, het gebruik van medicijnen of andere bijzonderheden, kunt u vermelden bij de opmerkingen op het inschrijfformulier. Het is voor ons van belang hier tijdig van op de hoogte te zijn in verband met voorbereidingen en communicatie naar onze vrijwilligers toe. Daarnaast kunt u, indien daar behoefte aan is, contact opnemen met Maartje Emonts, 06-53104367.

Finale
Op vrijdagavond trekt er een feestelijke optocht door de straten van Neer vanaf 17.30u. De finale begint om 18.15u. Daarna zal de DJ tot 22.00 uur zorgen voor een spetterende afsluiting van de week.

Top