Vrijwilligers

KVW Neer kan niet bestaan zonder een grote groep vrijwilligers. Deze groep vrijwilligers helpt ons tijdens de KVW-week, maar ook bij andere activiteiten. We stellen onze vrijwilligersgroepen graag aan jullie voor.

Heb je interesse om een van onze vrijwilligersgroepen te ondersteunen? Stuur dan een mail naar info@kvwneer.nl

Leiding

Onze leiding begeleidt de verschillende groepen tijdens de KVW-week. Deze fanatiekelingen zorgen ervoor dat het voor alle kinderen een onvergetelijke week wordt. De leiding verzint zelf het grootste deel van het programma. Hierdoor is ieder programma uniek.

Leiding zijn is mogelijk vanaf 16 jaar.

Knokploeg (KP)

De knokploeg zorgt ervoor dat alle activiteiten in de KVW-week goed begeleid worden. Als lid van de knokploeg ondersteun je waar nodig. Denk hierbij aan het bemannen van posten in een speurtocht of het begeleiden van spellen bij een zeskamp. Ook zijn er gedurende week nog vaak kleine klusjes te doen die door leden van de knokploeg worden opgepakt.

De knokploeg is voor iedereen vanaf de tweede klas van de middelbare school tot het moment dat je leiding wil worden.

KP+

Deze mannen en vrouwen zorgen dat alles binnen KVW vlekkeloos verloopt. Als er grote klussen gedaan moeten worden, dan draaien zij hun hand daar niet voor om. Ook helpen de leden van de KP+ het bestuur met het organiseren van verschillende activiteiten gedurende de week. Denk aan zeskampen, maar ook de verschillende feestavonden.

Kleutercommissie

De allerkleinsten worden niet vergeten. De kleutercommissie zorgt ervoor dat voor de kleuters op dinsdag- en donderdagochtend een te gek programma te beleven is. De kleutercommissie bedenkt zelf de verschillende spellen, maar helpt ook mee met de activiteiten op de dag zelf.

Keukendames

Onze keukendames zorgen ervoor dat we ieder jaar weer een te gekke keuken hebben op ons kampterrein. Ze begeleiden alle groepen bij de kookactiviteiten, maar ze zorgen er ook voor dat er voor verschillende vrijwilligers eten op tafel komt.

Ranjabikers

De ranjabikers zijn niet meer weg te denken bij KVW Neer. Deze mannen zorgen er ieder jaar weer voor dat alle kinderen voldoende ranja krijgen tijdens de week. Voor de ranjabikers is geen groep te ver weg. De mannen rijden met hun motor overal naar toe.

PR-groep

Alle ouders thuis en andere belangstellenden willen graag volgen wat er tijdens de KVW-week gebeurt. Hiervoor maakt de PR-groep onder andere het KVW-journaal. Iedere dag wordt er aan het einde van de dag een KVW-journaal geupload waarin te zien is wat er door de verschillende groepen die dag gedaan is.

Spokentocht

De overnachting van groep 8 kan niet plaatsvinden zonder spokentocht. De vrijwilligers van deze werkgroep maken er ieder jaar weer een spannende tocht van. Vaak wordt er in de spokentocht een link gelegd met het thema van KVW of de film die van te voren bekeken wordt. Hierdoor is de spokentocht niet alleen spannend, maar ook een hele belevenis.

Hulpouders

De ochtenden voor de kleuters kunnen niet plaatsvinden zonder hulpouders. Ieder jaar melden vele ouders zich weer om een groepje kleuters te begeleiden.

Solliciteren

Koningsdag

Paaseieractie

Veelgestelde vragen over de KVW-week

De kinderen van groep 2  t/m de brugklas worden iedere ochtend om 9:00 uur op het kampterrein verwacht. Voor de kleuters geldt dat zij op dinsdag en donderdag om 9:15 uur op het kampterrein worden verwacht.

Voor de groepen 6, 7, 8 en de brugklas geldt dat zij zich veelal met de fiets verplaatsen. Wij verwachten daarom dat deze kinderen iedere dag een goede fiets meenemen waar ze een aantal kilometer mee kunnen fietsen. De kleuters en de groepen 2 t/m 5 hebben geen fiets nodig voor het programma.

Op vrijdag duurt het programma maar tot 12:30 uur. De kinderen gaan daarna naar huis om zich klaar te maken voor de finale. Vanaf 17:30 uur zal er een feestelijke optocht trekken door de straten van Neer. Hieraan nemen alle groepen deel.  De kinderen horen van hun leiding hoelaat ze op het kampterrein verzamelen. Dit is afhankelijk van eventuele voorbereidingen die nog gedaan moeten worden. Aansluitend aan de optocht, om 18:15 uur, start de grote finale op het kampterrein. Tot 22:00 uur zal...

Lees meer

Alle groepen zorgen dat ze tussen 16:00 en 16:15 uur terug zijn op het kampterrein. De dag wordt dan afgesloten met het toneelstuk. Om 16:30 uur gaan alle kinderen naar huis. Dit programma geldt voor maandag t/m donderdag. Op vrijdag duurt het programma tot 12:30 uur. Daarna bereidt iedereen zich voor op de grote finale.

Veelgestelde vragen over onze vrijwilligers

Om leiding te worden, moet je vóór 1 september 16 jaar of ouder zijn. Daarnaast verwachten we dat je op alle dagen van de kvw-week beschikbaar bent. Een leidinggroep bestaat uit maximaal 8 personen. Je kunt als leiding een voorkeur aangeven voor groep 3 t/m brugklas. Op de eerste leidingvergadering worden de groepen officieel verdeeld.

Als je in de tweede, derde of vierde klas zit van de middelbare school en je bent nog geen 16 jaar, dan kun je deelnemen aan de knokploeg. Leden van de knokploeg helpen bij het ondersteunen van verschillende activiteiten gedurende de week. Denk aan het helpen bij spellen bij de kleuters, de zeskamp of het bemannen van posten in een speurtocht. Samen met de leiding en het bestuur maak je er een te gekke week van!

Het aanmelden als vrijwilliger is mogelijk door een mail te sturen naar info@kvwneer.nl. Op de pagina Vrijwilligers, te vinden onder Over KVW, is te lezen welke vrijwilligersgroepen we hebben en wat deze groepen voor KVW betekenen. Mochten er toch nog vragen zijn dan horen we die natuurlijk graag.

Top